BASF, Bayer en Fendt bekendste merken bij Duitse boeren

De merken met de grootste bekendheid, voordeel, voorkeur en imago in de Duitse agrarische sector zijn BASF, Bayer Crop Science en Fendt.

BASF%2C+Bayer+en+Fendt+bekendste+merken+bij+Duitse+boeren
© Fendt

Dit blijkt uit onderzoek van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG). Rond de jaarwisseling 2021/2022 heeft de organisatie opnieuw de merksterkte bepaald van bedrijven uit de agrarische sector. Het ging om een enquête onder ongeveer zevenhonderd boeren.

Over alle sectoren heen hebben de agrochemische bedrijven BASF en Bayer Crop Science de hoogste merkenindex, gevolgd door de landbouwmachinefabrikant Fendt. Duitse boeren noemen deze drie merken als de meestgebruikte in de afgelopen teeltperiode of met de meest frequente planning voor het seizoen 2021/2022. Hetzelfde geldt voor tevredenheid en merkvoorkeur.


Beeldbarometer

Voor de DLG Beeldbarometer 2021/22 zijn in november/december 2021 664 boeren uit het DLG-panel met focus op akkerbouw, melkproductie en varkenshouderij telefonisch bevraagd door opinieonderzoeksinstituut Kynetec. Het gemiddelde landbouwareaal per onderzocht bedrijf was 352 hectare in 2021/2022.

Ongeveer 37 procent van alle deelnemers aan het onderzoek runt een akkerbouwbedrijf. Veehouders die deelnamen aan het onderzoek, houden gemiddeld 302 runderen, 1.600 varkens of 16.112 kippen, afhankelijk van het type bedrijf. De deelnemers aan het onderzoek zijn gemiddeld 52 jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer