Gelders Platform Natuurinclusief wil perspectief en geld provincie

Partners in het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland roepen de provinciale politiek op om de beweging naar natuurinclusieve landbouw ook in de nieuwe bestuursperiode te blijven steunen. Daarvoor zijn een duidelijke koers, financiële middelen en meerjarige begeleiding nodig.

Gelders+Platform+Natuurinclusief+wil+perspectief+en+geld+provincie
© LTO Noord

Het platform, waarin natuur- en landbouworganisaties, overheden en gebiedspartijen samenwerken, geeft vanaf begin 2021 uitvoering aan projecten gericht op toekomstgerichte, natuurinclusieve landbouw in Gelderland. Om deze beweging te kunnen maken, is het volgens het platform belangrijk dat boeren een passende beloning krijgen voor hun extra inspanningen.


Die moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van water, bodem en lucht goed is en dat de bodem gezond. Dat draagt bij aan verbeterde biodiversiteit, met een grotere rol voor boeren in het beheer van het landschap. Dat past bij de veranderingen die door de samenleving worden gevraagd van de landbouwsector.


Uitdaging voor verdienmodel

Deze ontwikkelingen vragen een duidelijke koers, financiële middelen en meerjarige begeleiding, stelt het platform. Met name op het gebied van het verdienmodel voor boeren en tuinders liggen er stevige uitdagingen. Om de noodzakelijke vooruitgang te boeken, zijn langjarig perspectief en duidelijkheid en consistentie in beleid de meest gehoorde voorwaarden.

Het platform wil met de kennis, ervaring en het brede netwerk dat is opgebouwd rond de verbinding tussen natuur en landbouw bijdragen aan de uitdagingen die er liggen op gebied van stikstof, klimaat, water en natuurherstel. Gelet op de urgente en grote opgaven voor het landelijk gebied roept het dan ook op om deze noodzakelijke en constructieve beweging financieel mogelijk te blijven maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer