Vijfde Greenovation Award opengesteld voor kandidaten

Aanvoerders en toeleveranciers uit de sierteeltsector met duurzaam geproduceerde producten of concepten kunnen zich aanmelden voor de Greenovation Award 2022. Die zal in november voor de vijfde keer worden uitgereikt door Royal FloraHolland.

Vijfde+Greenovation+Award+opengesteld+voor+kandidaten
© Royal FloraHolland

De internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product. FloraHolland speelt daar op in door het stimuleren van duurzame ontwikkelingen in de keten en reikt om die reden sinds vijf jaar tijdens de Trade Fair Aalsmeer de Greenovation Award uit.

Aanvoerders en toeleveranciers met duurzaam geproduceerde producten of concepten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de wedstrijd. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welk product of concept wordt genomineerd.


Toepasbaarheid

De jury bestaat uit Maarten Banki (Manager Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit bij Royal FloraHolland), Quincy von Bannisseht (strategisch manager bij Glastuinbouw Nederland) en Anne-Lotte Boudeling (CSR Officer bij FM Group).

Zij letten onder meer op de originaliteit van de innovatie, de praktische toepasbaarheid, de positieve impact op het milieu en op de samenleving en een aantoonbare duurzame bedrijfsvoering van de inzender. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door de vakjury en voor de andere helft door de online stemmen van het vakpubliek.


Niet groots

Niet alle inzendingen hoeven groots te zijn, benadrukt de jury. Ook duurzame verpakkingen voor bloemenvoeding en planten in volledig biologisch afbreekbare potten kunnen bijvoorbeeld de innovatie zijn waar ze voor valt. Of het efficiënt verzamelen en recyclen van plasticafval en duurzame irrigatie met zonne-energie. Aanmelden voor de Greenovation Award kan nog tot en met 2 september.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer