Logistieke prestaties Royal FloraHolland staan onder druk

De logistieke prestaties van Royal FloraHolland staan onder druk. Dat ondervinden kopers en kwekers van de veiling. De afgelopen periode werden eindtijden niet gehaald en zijn gekochte bloemen verkeerd geleverd. FloraHolland erkent de problemen.

Logistieke+prestaties+Royal+FloraHolland+staan+onder+druk
© FloraHolland

Volgens FloraHolland heeft een samenloop van meerdere omstandigheden een negatief versterkend effect gehad. 'Hierdoor is de impact op uitlevering, te laat of foutief, vele malen groter geweest dan we hadden kunnen voorzien.' De belangrijkste algemene oorzaken zijn een toename van het klokvolume met 25 tot 30 procent en een personeelstekort. 'Dit alles heeft grote invloed gehad op onze negatieve resultaten en daarmee op onze klanten.'

De locatie in Naaldwijk had vorige week bovendien tot drie maal toe last van IT-gerelateerde problemen in het logistieke proces. Deze problemen zijn inmiddels verholpen, maar ze hebben wel geleid tot veel impact bij kopers. De incidenten hebben te maken de overstap naar 100 procent orderpicken van bloemen. Deze aanpak moet uiteindelijk leiden tot meer optimalisatie.


Onder de maat

Daarnaast ervaart een deel van de kopers problemen met de manier hoe producten in de nieuwe logistiek worden opgesteld voor veilen en de mogelijkheden die zij hebben om te schouwen. Alles bij elkaar heeft dit geleid tot een dienstverlening die naar eigen zeggen onder de maat is geweest. FloraHolland begrijpt dat dit grote impact heeft op de bedrijfsvoering van haar klanten en heeft excuses aangeboden.

FloraHolland verwacht dat de logistieke performance elke week beter wordt door de hoge instroom van nieuwe medewerkers. 'Er is veel nieuw ingewerkt personeel en de grootste piekdrukte hebben we gehad. Daarbij worden we steeds beter in het orderpicken, op de momenten dat het systeem stabiel draait. Ook zorgen we eerst voor een stabiel systeem, voordat we verdere uitrol gaan plannen.' Niettemin verwacht de veilingcoöperatie dat de drukte nog wel even aanhoudt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer