FloraHolland start na zomer met landelijk veilen van planten

Royal FloraHolland start na de zomer van 2022 met het landelijk veilen van planten. Dat betekent dat het totale aanbod van planten in Aalsmeer en Naaldwijk in één veilschema wordt samengevoegd.

FloraHolland+start+na+zomer+met+landelijk+veilen+van+planten
© FloraHolland

Inkopers krijgen in één overzicht toegang tot het plantenassortiment van alle kwekers die op Aalsmeer en/of Naaldwijk aanvoeren. Alle kopers kunnen via het gebruikelijke Kopen op Afstand (KOA)-systeem deelnemen aan de veiling. Landelijk veilen creëert zo meer kansen voor een optimale prijsvorming.

Al langer zien kwekers en kopers dat het plantenaanbod op de klok terugloopt. Dit heeft impact op de prijsvorming. Door de concentratie van vraag en aanbod van planten van Aalsmeer en Naaldwijk creëert FloraHolland de voorwaarden voor optimale prijsvorming. Na een succesvolle pilot landelijk veilen met de productgroep snijanthurium, start FloraHolland na de zomer met het landelijk veilen van planten.


Nieuw veilschema

Het samenbrengen van vraag en aanbod van planten van Aalsmeer en Naaldwijk, betekent dat er een nieuw veilschema komt met als starttijd 6.30 uur en een beoogde eindtijd van 10.30 uur. Het veilen van planten vindt plaats op vijf concernklokken in plaats van zeven. In het laagseizoen wordt een klok minder gebruikt. Het schouwen blijft mogelijk, maar verandert wel.

Inkopers kunnen de producten overigens ook digitaal bekijken via de RFH photo-app. Een prominente plek in het veilschema is voorzien voor noviteiten. Die worden daarmee extra onder de aandacht gebracht. Loyaliteit zal zeker meewegen in het veilschema. Uitgebreide informatie over het landelijk veilen van planten is te vinden op de website van FloraHolland. Dat geldt ook voor de online-infosessies die binnenkort plaatsvinden.

Rijnsburg haakt nog niet aan bij het landelijk veilen. Conform de afspraken met de klankbordgroep Lokale Veiling blijft de lokale klok in Rijnsburg voorlopig in stand. Kwekers van bloemen willen ook graag de stap naar landelijk veilen maken. Dit wordt voorbereid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer