Kenteken nu verplicht voor landbouwvoertuigen

Trekkers en andere landbouw- en bouwvoertuigen die sneller kunnen rijden dan 25 km/u moeten nu een kenteken hebben om de openbare weg op te mogen. Als de bestuurders op de openbare weg geen kenteken op hun voertuig hebben, riskeren ze een boete van 140 euro.

Kenteken+nu+verplicht+voor+landbouwvoertuigen
© Han Reindsen

Aanvankelijk was per 1 januari een kenteken al verplicht om de weg op te mogen. Toenmalig minister Barbara Visser van Infrastructuur stelde toen een 'coulanceperiode' van een half jaar in vanwege het grote aantal aanvragen dat in november en december nog binnenkwam. Met ingang van dit jaar is voor de registratie van een voertuig een keuringsafspraak bij de RDW verplicht. Dat kon vorig jaar nog zonder keuring.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer