Kentekenplaten gemonteerd na registratie voertuigen

Langzamerhand krijgen steeds meer trekkers een kenteken. In het vierde kwartaal van 2021 hebben veel mensen op het laatste moment hun trekker of voertuig geregistreerd. In heel 2021 zijn bijna 750.000 registraties aangevraagd voor landbouwvoertuigen. Dat is fors boven de prognose van RDW.

Jacco Tamminga van mechanisatiebedrijf Groenoord kan dat bevestigen. 'Voornamelijk in de laatste drie maanden van het jaar zijn veel landbouwvoertuigen geregistreerd', weet hij. 'Er was nog veel onwetendheid; welk voertuig moet welke kenteken op. Maar nu is het tijd voor het monteren van de platen.'

Tamminga plaatst de kentekens op de trekkers bij het loonbedrijf van zijn vader in het Groningse Harkstede. Met een ongeregistreerd landbouwvoertuig mag niet harder worden gereden dan 25 kilometer per uur. Harder rijden tot 40 kilometer per uur is alleen toegestaan als het voertuig is voorzien van een kentekenplaat. 'Voor de mensen die het vorig jaar zijn vergeten, wordt het lastiger. Die trekkers moeten nu worden geschouwd door de RDW en dat brengt de nodige kosten met zich mee.'

Een loonbedrijf als Groenoord heeft al snel tientallen kentekenplaten nodig. Tamminga: 'Wij hebben hier ongeveer vijftig platen nodig. Dat zijn 35 gele platen en de rest zijn wat volgplaten voor bijvoorbeeld de kunstmeststrooier.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer