Veel kentekens landbouwvoertuigen niet bekend bij verzekeraars

Bijna twee op de drie eigenaren van landbouwvoertuigen hebben hun kenteken nog niet doorgegeven aan de verzekeraar. Dat melden het Verbond van Verzekeraars en RDW.

Veel+kentekens+landbouwvoertuigen+niet+bekend+bij+verzekeraars
© Twan Wiermans

De verzekering moet voor 1 januari zijn geregeld. Doet een eigenaar van bijvoorbeeld een trekker dat niet, dan loopt diegene het risico op een waarschuwingsbrief of een boete van 400 euro bij een controle. De trekkers en rijdend werkmaterieel horen een verzekering te hebben. Voor (land)bouwaanhangwagens is dat niet nodig. De verzekeringsplicht geldt niet als het voertuig geschorst is.


Volgens de nieuwste cijfers van de RDW heeft inmiddels 100 procent van de verwachte 270.000 trekker zich geregistreerd. Voor 'getrokken materieel' gaat het zelfs al om 195.000 voertuigen, waar op 150.000 werd gerekend. Het RDW verwacht nog wel duizenden aanmeldingen van zogenoemde motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). Wie straks met zijn graaf- of veegmachine ongeregistreerd de weg op gaat, riskeert een boete.

LTO Nederland blijft haar leden oproepen om de registratie van landbouwvoertuigen voor de openbare weg in orde te maken als dit nog niet gedaan is. De Wegwijzer van LTO Nederland kan helpen bij het bepalen of een voertuig moet worden geregistreerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer