RDW start VIN-inslag landbouwvoertuig op locatie

RDW is begonnen met het op locatie inslaan van het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) bij landbouwvoertuigen. Het gaat om trekkers, getrokken materieel en rijdende werktuigen waarvoor in 2021 de VIN-inslag is aangevraagd om het voertuig te kunnen registreren.

RDW+start+VIN%2Dinslag+landbouwvoertuig+op+locatie
© VidiPhoto

Samen met LTO, Fedecom en Cumela regelt RDW een aantal centraal gelegen locaties en dagen voor de VIN-inslag. In sommige delen van Nederland liggen keuringsstations namelijk niet naast de deur. Door deze centraal gelegen locaties hoeven eigenaren niet zo ver te rijden met hun langzame voertuigen. RDW kan bovendien het VIN inslaan bij enkele tientallen voertuigen op één dag. De eerste inslagdag op locatie vond 11 februari plaats bij mechanisatiebedrijf Kraakman in het Noord-Hollandse Middenmeer.


Voor ongeveer tweeduizend (land)bouwvoertuigen is vorig jaar een VIN-inslag aangevraagd. Niet voor al deze voertuigen zal dat nodig zijn. RDW-clustermanager Gerke Paulusma: 'Bij sommige voertuigen zal een identiteitsonderzoek volstaan als alsnog een VIN wordt gevonden. Is dat niet het geval, dan wordt het VIN ingeslagen na het vaststellen van de identiteit.'

'Als het gaat over landbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, kun je je afvragen of een VIN-inslag en registratie nodig zijn. Rijd je met het getrokken voertuig niet harder dan 25 kilometer per uur, dan kan de eigenaar er ook een witte kentekenplaat op bevestigen', besluit Paulusma.


Meer inslagdagen volgen

Na deze eerste keer volgen nog meer VIN-inslagdagen op centraal gelegen locaties in het land. De aanvragers krijgen daarover bericht. Paulusma: 'We kiezen samen met de branchepartijen locaties in de buurt van meerdere aanvragers. Gezien de aantallen voertuigen die nog wachten op identiteitsonderzoek en VIN-inslag kan het even duren voor elke aanvrager wat hoort. Dus heb je een aanvraag ingediend en nog niks van ons gehoord? Wacht dan even rustig af, want we zijn ermee bezig.'

De komende maanden worden alle aanvragen tot VIN-aanslag behandeld. Tot 1 juli geldt er een coulanceregeling voor (land)bouwvoertuigen, tot die datum mogen ze ook zonder kentekenbewijs de weg op. Heb je het kentekenbewijs ontvangen? Vergeet dan vooral niet je trekker of motorrijtuig met beperkte snelheid op kenteken aan te melden bij de verzekeraar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer