RDW, LTO en Cumela houden inslagdagen VIN-nummers

Boeren en tuinders die voor de registratie van een landbouwvoertuig een VIN-nummer willen laten inslaan, kunnen daarvoor binnenkort terecht op speciale inslagdagen.

RDW%2C+LTO+en+Cumela+houden+inslagdagen+VIN%2Dnummers
© RDW

De inslagdagen worden in samenwerking met LTO Nederland en Cumela gehouden op RDW-keuringsstations en tijdelijke locaties. Wie nog dit jaar een aanvraag indient, bespaart kosten. Het inslaan kan dan ook volgend jaar plaatsvinden.


Samen met sectororganisaties kiest RDW een aantal centraal gelegen locaties waar tijdelijke keuringsstations komen. Deze locaties zijn zo veel mogelijk in de buurt van de meeste aanvragers. Zo hoeven boeren en tuinders met hun langzaam rijdende voertuigen niet helemaal naar het reguliere RDW-keuringsstation te rijden.

Op 31 december 2021 eindigt de mogelijkheid om je (land)bouwvoertuig online te laten registreren voor 18 euro. Vanaf 1 januari 2022 moet zowel voor de registratie als ook voor een keuring van het voertuig worden betaald. Hierdoor lopen de kosten op tot zo'n 140 euro per voertuig, mits er een goedkeuringscertificaat bij het voertuig aanwezig is. Bij bestaande (land)bouwvoertuigen zonder een goedkeuringscertificaat bedragen deze kosten ruim 230 euro.


Kosten besparen

Door nog in december een aanvraag in te dienen voor een identiteitsonderzoek, VIN-inslag en registratie van je (land)bouwvoertuig kunnen er kosten worden bespaard. Dan geldt nog steeds het lage registratietarief van 18 euro. Wel komen de kosten van het identiteitsonderzoek en de VIN-inslag hier nog bij.

Bij VIN-inslag hoort altijd een identiteitsonderzoek, hiermee stelt RDW vast of het VIN inderdaad bij het voertuig hoort. In totaal bedragen de kosten van identificatie, VIN-inslag VIN en registratie 107 euro. De kosten zijn dan nog steeds hetzelfde als wanneer de inslag in 2021 zou zijn gedaan.


Afspraak op locatie

De aanvraag voor het identiteitsonderzoek en het inslaan van het VIN kan via dit aanvraagformulier. Hierna volgt vaak een telefonische afstemming. Als daaruit blijkt dat het voertuig inderdaad geen VIN heeft, maakt RDW gelijk een afspraak op een locatie in de buurt voor een identiteitsonderzoek en om een VIN in te slaan. Daar kan ook meteen de registratie van het voertuig worden geregeld. Vanwege het grote aantal aanvragen plant RDW deze werkzaamheden voor 2022 in en neemt ook pas dan contact op.


De eerste prioriteit ligt bij de landbouwtrekkers en mobiele machines, omdat deze zonder registratie in 2022 niet meer de openbare weg op mogen. De aanhangwagens en ander getrokken materieel zonder registratie mogen dat wel, mits daarmee niet harder wordt gereden dan 25 km/u.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer