FAO verwacht wereldwijde stijging varkensvleesproductie

De wereldwijde varkensvleesproductie neemt dit jaar naar verwachting 2,5 procent toe, stelt wereldvoedselorganisatie FAO. Vooral in China zou sprake zijn van aanzienlijke groei.

FAO+verwacht+wereldwijde+stijging+varkensvleesproductie
© Henk Riswick

De FAO verwacht dat de hoeveelheid geproduceerd varkensvlees in China dit jaar 7,4 procent toeneemt. Als reden daarvoor wordt de groei van de Chinese varkensstapel genoemd. De FAO schat in dat de Chinese productiegroei naarmate het jaar vordert tempert. Door de relatief beperkte vraag in China komt de productie onder druk. Anderzijds worden productiedalingen gerapporteerd vanuit de EU, waar het aantal zeugen in 2022 sterk terugliep.

In Noord-Amerika wordt eveneens een afnemende productie verwacht. Ook hier is de reden daarvoor een kleinere varkensstapel. Die kan echter worden gecompenseerd door groei in andere regio's. De EU en de VS zijn echter nog steeds verreweg de grootste leveranciers van varkensvlees. Samen goed voor meer dan de helft van het geëxporteerde varkensvlees.


Consumptie plust 2,5 procent

In lijn met de hoeveelheid varkensvlees die wereldwijd wordt geproduceerd, verwacht de FAO dat ook de consumptie 2,5 procent toeneemt. Ook hier mag China genoemd worden als het land met de hoogste consumptie. De FAO voorziet dit jaar in China een groei in de consumptie van 5 procent.

In andere landen, zoals de VS, blijft de consumptie constant. Aan de andere kant houdt de FAO er rekening mee dat de consumptie in de EU daalt, omdat er minder varkensvlees beschikbaar is. Ook vanuit Rusland worden grote aankopen verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer