Vion-notering nog eens 16 cent omhoog

De vleesvarkensnotering van Vion schiet in drie weken tijd van 1,28 naar 1,60 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief aanvoerkosten en btw. Bij de eerste verhoging ging het om 4 cent, bij de tweede om 12 cent en deze week wordt een stap van 16 cent gezet.

Vion%2Dnotering+nog+eens+16+cent+omhoog
© Vion

De verhoging vrijdag van de DCA Beursprijs met 18 cent was al een indicatie dat Vion deze week andermaal fors zou verhogen. De toon voor de prijsverhogingen wordt gezet door de Duitse slachterijen. De corona gerelateerde personeelsproblemen zijn daar zo goed als opgelost.

Het aantal slachtingen schoot er de afgelopen weken flink omhoog, terwijl het aantal beschikbare slachtrijpe varkens van week tot week kleiner wordt. Na een lange periode waarin wekelijks varkens werden vooruitgeschoven, is het nu weer 'trekken aan varkens'. Daarnaast lijkt de vraag naar varkensvlees verrassend snel aan te trekken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer