Open Dag CZAV/Rusthoeve dag later

CZAV verplaatst de jaarlijkse open dag bij proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat naar donderdag 23 juni. Dat gebeurt in verband met de geplande stikstofprotesten op woensdag 22 juni.

Open+Dag+CZAV%2FRusthoeve+dag+later
© Anton Dingemanse

Afgelopen vrijdag zijn de stikstofdoelen in twee brieven naar de Tweede Kamer verstuurd. De stikstofmaatregelen die vrijdag bekend zijn gemaakt, zijn 'zeer disproportioneel voor de landbouw in het hele land', meldt de Zeeuwse coöperatie. 'De bijdrage die van de landbouw wordt verwacht is enorm en veroorzaakt veel onrust en boosheid.'

CZAV deelt naar eigen zeggen deze zorgen van de achterban. 'We staan als boerencoöperatie volledig achter de leden. We snappen de actiebereid goed en hopen dat die positief zal bijdragen aan het aanpassen van de plannen.' Het thema van de open dag heeft alles te maken met de toekomst van de boeren: Innoveren & renderen.

Toekomst landbouw

CZAV is actief in georganiseerd verband, onder andere via BO Akkerbouw. Daarin ondersteunt de coöperatie het werk van de verschillende standsorganisaties: LTO, AJK en NAV. 'Al meerdere jaren is gewezen op de risico's van de maatregelen. Er zijn alternatieven aangedragen en er zal worden meegedacht in belang van de boeren over het bijsturen en uitwerken van de plannen. We blijven geloven in een toekomst voor de landbouw.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer