Virtuele gewastour tijdens open dagen proefboerderij

Telers die deelnemen aan de open dagen van CZAV en proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat krijgen een virtuele gewastour. Telers konden vanwege corona de vorige editie alleen 'digitaal' een bezoek brengen aan de proefvelden.

Nu kunnen bezoekers zowel fysiek als digitaal deelnemen. 'In korte filmpjes leggen we uit wat er aan proeven en ontwikkelingen te zien is, maar ook wat de ontwikkelingen in de landbouw zijn', zegt Bram de Visser van CZAV. De open dagen zijn woensdag 7 en donderdag 8 juli. Deze editie staat in het teken van 'Toekomstgericht Telen'.

'Er liggen best wat proeven die bij dit thema aansluiten. Bijvoorbeeld proeven met plantversterkers, maar ook mechanische onkruidbeheersing', meldt De Visser. 'Dit jaar doen we veel ervaring op met mechanische onkruidbeheersing. Dan lopen we ook tegen uitdagingen aan. Zeker in deze natte omstandigheden moet je blijven rijden.'

Om aan de geldende coronamaatregelen te voldoen, worden telers in kleine groepjes rondgeleid langs de proefvelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer