BOER&NLekker verbindt boer en consument

BOER&NLekker is een nieuw concept van Agrifirm dat boer en consument verbindt. Het begon met een cluster in Breda. Een van de aangesloten boeren is Anke Wismans van Zuivelboerderij de Driehoek. Op het terrein van de Sint Paulus Abdij in het Noord-Brabantse Oosterhout worden abdijkazen gemaakt.

'Voor ons is het grote voordeel dat BOER&NLekker de producten bij de consument brengt, want wij zijn altijd druk. Als boer word je ontzorgd in de distributie en marketing. Alles is heel transparant en je bepaalt zelf je prijs', geeft Wismans aan.

Al ruim dertig jaar pacht Zuivelboerderij De Driehoek de grond van de abdij om het melkveebedrijf te runnen. Het maakt sinds 2015 twee type abdijkazen in hun eigen kaasmakerij: een traditionele Goudse kaas in verschillende varianten en de Benedictus, een roodflora.


Bestellen via een app

Consumenten kunnen de producten via de app van BOER&NLekker bestellen. 'Die regelt de distributie en haalt de producten bij ons op. Daarna gaan ze naar een pick up point. Daar kunnen mensen meerdere producten ophalen en zo komen ze ook op de boerderij.'

Inmiddels zijn zestien boeren aangesloten bij het BOER&NLekker-cluster van Breda. De volgende plek is Den Bosch, waar dertien boeren en telers bij komen. Het aantal pick up points rondom Breda en Den Bosch wordt uitgebreid en er wordt gekeken naar de mogelijkheden van thuisbezorging. Het derde cluster dat volgt is Amersfoort.


Korte keten

Het grootste gedeelte van de kazen van Zuivelboerderij De Driehoek wordt verkocht via de eigen boerderijwinkel, andere boerderijwinkels en delicatessenzaken. Wismans hoopt dat BOER&NLekker een mooie aanvulling is. Het initiatief helpt boeren om deel te nemen aan de korte keten en laat de burger naar het boerenerf gaan. 'Op deze manier kun je weer burgers op het boerenerf krijgen en je verhaal vertellen. Dat is heel belangrijk in deze tijd.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer