Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Straks moeten we met de hand oogsten'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week zijn Huizinga en zijn medewerkers druk met het bespuiten van de gewassen tegen onkruid en insecten. Daarbij worden de traditionele methodes gebruikt, maar wordt er ook een drone ingezet om de enorm grote percelen koolzaad te bespuiten.

Een van de grote zorgen van Huizinga is het dreigende gebrek aan diesel voor zijn trekkers en andere voertuigen. Vrouwen uit het dorp oogsten nu al met de hand luzerne voor hun koeien. Huizinga is bang dat hij door de voortdurende oorlog over een tijdje geen brandstof meer heeft om de percelen te bewerken en de gewassen te oogsten. Gezien de omvang van de akkers is het oogsten met de hand geen optie.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer