Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Bang dat licht Russische vliegtuigen trok'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week is Huizinga druk met het zaaien van 3.000 hectare zonnebloemen. Hij zaait dan ook 24 uur per dag.

Huizinga was in het begin bezorgd dat het licht van de voertuigen en machines Russische vliegtuigen zou trekken. Ook de mensen uit de dorpen in de buurt waren bang. Gelukkig bleek het mee te vallen. 'We zijn inmiddels wel gewend aan de oorlog en gaan ook 's nachts het land op. Dat moet ook wel, want volgende week willen we aan de mais beginnen.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer