Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Dagenlang bij grens wachten met lading'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week merkt hij weer hoe moeizaam de uitvoer gaat. 'Onze chauffeurs staan dagenlang met hun lading in de rij bij de grens. Los nog van alle extra kosten.'

Door de blokkade van Oekraïense havens kan het land nog maar weinig exporteren. Daarnaast kost de uitvoer van mais naar Roemenië 40 dollar extra per ton, zo'n 37,80 euro, meldt Huizinga. Ook zijn er opeens aanvullende documenten nodig bij de grens. 'Het kan zo echt niet verder.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer