Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Blij dat alles in de grond zit'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week is hij blij dat alles in de grond zit en reisde hij naar Zwitserland voor overleg met graantransporteurs. Samen bespraken ze de moeilijke situatie in Oekraïne.

De medewerkers van Huizinga hebben ondertussen het zaaien afgerond en zijn ploeg is nu bezig met het aanleggen van druppelberegening op de percelen. Daarnaast is de oogst van luzerne in volle gang. Zijn vrouw Emmeke Vierhout is in Nederland druk met het geven van lezingen over hun boerderij en de grote problemen waar ze momenteel mee te maken hebben.

Op deze manier wil Vierhout voorkomen dat de aandacht voor Oekraïne verslapt en de noodzaak van het organiseren van hulptransporten duidelijk blijft. Zelf hoopt ze dat het hele gezin in juni weer samen kan zijn op de boerderij in Oekraïne.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in- oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer