Lidl komt met 3 sterren Beter Leven-kaas

Bij Lidl ligt vanaf september duurzamere en diervriendelijkere kaas met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk in het schap. De eisen daarvoor van de Dierenbescherming zijn recent aangescherpt.

Lidl+komt+met+3+sterren+Beter+Leven%2Dkaas
© Eigen Foto

Door die aangescherpte eisen hebben de koeien volgens Lidl meer ruimte in de stal, comfortabele en grotere ligplekken en meer drink- en voederplaatsen, zodat de kuddedieren samen kunnen eten en drinken. De koeien staan tenminste 180 dagen per jaar telkens minimaal acht uur per dag in de wei.

Daarnaast zijn er extra criteria op het gebied van milieu en biodiversiteit. De boeren zorgen bijvoorbeeld voor een ruimer aandeel kruidenrijk grasland op hun perceel, met een rustperiode waarin er niet gemaaid wordt en weidevogels kunnen broeden. Ook gebruiken ze zoveel mogelijk lokaal voer.


Ook biologisch

De deelnemende Beter Leven-boeren voldoen al aan de wettelijke eisen van het biologische keurmerk. Zij gaan volgens Lidl de komende maanden hard aan de slag met het verder verduurzamen van hun bedrijf. Naar verwachting zullen ze uiterlijk 30 september 2022 voldoen aan alle eisen van het 3 sterren Beter Leven-keurmerk. Dat zal bij Lidl in eerste instantie te vinden zijn op stukken extra belegen en jong belegen kaas en op kaasplakken jong belegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer