Ook+boerenprotest+bij+dc%27s+Albert+Heijn+en+Lidl
Nieuws
© @JohnvdVoort

Ook boerenprotest bij dc's Albert Heijn en Lidl

Na de acties van vrijdag wordt er ook zaterdagochtend op diverse plekken in het land door boeren geprotesteerd bij distributiecentra van supermarkten. Onder meer bij de Albert Heijn-dc's in Zwolle, Geldermalsen en Oosterhout (Gld) en een Lidl-dc in die laatste plaats staan boeren met trekkers.

Ook is de blokkade van Jumbo's distributiecentrum in Raalte nog altijd aan de gang. Hier staan vrijdagavond trekkers voor de ingang van het terrein. Welke organisatie achter de acties zit, kon de politie niet zeggen. Farmers Defence Force noemt de blokkades 'spontane acties van individuele boeren'.


Ultimatum

Donderdag liep een ultimatum van de actiegroep af. FDF had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly. Boeren zijn ook boos over een akkoord dat het kabinet sloot met de oppositie over de stikstofwet. Ze noemen de aangescherpte doelen, een halvering van de stikstofuitstoot in 2035, onhaalbaar.

In Overijssel verlopen de acties rustig, laat een politiewoordvoerder weten aan het ANP. Wel ontstaat er door het protest bij het distributiecentrum van Albert Heijn drukte op de wegen rond Zwolle. Vrijdag werd er ook actie gevoerd, toen blokkeerden boeren in Woerden en Veghel een distributiecentrum van Jumbo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer