Lidl+wil+voedselprijzen%2Dtop+na+Duitse+boerenprotesten
Nieuws
© nieuwe oogst

Lidl wil voedselprijzen-top na Duitse boerenprotesten

De topman van de Duitse discounter Lidl wil een conferentie organiseren over voedselprijzen in Duitsland. De geste komt na dagenlange boerenprotesten bij distributiecentra van de supermarktketen.

Met de uitnodiging hoopt bestuursvoorzitter Klaus Gehrig van de Schwarz Grüppe, het moederbedrijf van Lidl, een einde te maken aan de blokkadeacties van de boeren. De Duitse boeren eisen met hun protesten eerlijke voedselprijzen. Niet alleen Lidl, maar ook andere supermarktketens in heel Duitsland kregen met de acties te maken.


Gehrig wil gaan praten met politici en andere retailers om de situatie voor boeren te verbeteren. In een brief nodigt hij die partijen uit om mee te praten. Volgens de Lidl-topman kan alleen een gezamenlijke aanpak door productie, verwerking, handel en politiek tot succes leiden.Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer