Lidl ontwikkelt internationale certificering voor agf

In samenwerking met Global GAP wil supermarktketen Lidl op internationaal niveau een duurzaamheidsstandaard instellen voor biodiversiteit op alle aardappelen, groente en fruit.

Lidl+ontwikkelt+internationale+certificering+voor+agf
© Gertjan van der Wal

Lidl streeft er met deze certificering naar om het hele jaar door aardappelen, groente en fruit (agf) aan te kunnen bieden van een hogere duurzaamheidsstandaard. Het niveau van duurzaamheid van de Nederlandse producten dient daarbij volgens de supermarktketen als maatstaf.

Met deze stap zegt Lidl een bijdrage te willen leveren aan een gelijker speelveld voor boeren en tuinders in Europa. De insteek is verder om in de Nederlandse winkels zoveel mogelijk agf-producten te verkopen die op Nederlandse bodem zijn geteeld. Dit garandeert verse, kwalitatieve en duurzamere producten, stelt Lidl. Voor de agf-producten die buiten het teeltseizoen worden geïmporteerd, gelden vervolgens dezelfde duurzaamheidsstandaard als die van de Nederlandse producten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer