Campina Open Boerderijdag trekt 50.000 bezoekers

Zo'n 50.000 bezoekers hebben vrijdag de eerste Campina Open Boerderijdag van 2022 bezocht. Dat zijn er 7.000 meer dan op de dag na Hemelvaart in 2019. Een kleine dertig melkveebedrijven door heel het land openden hun staldeuren voor publiek.

Campina+Open+Boerderijdag+trekt+50%2E000+bezoekers
© Campina

Het was de eerste keer sinds het uitbreken van de coronacrisis ruim twee jaar geleden dat de zuivelcoöperatie in samenwerking met de boeren weer een grootschalige open dag hield.

Campina-ambassadeur en Olympisch schaatskampioen Sven Kramer moedigde op de Meentboerderij in Hilversum deelnemers van de melkwegrace aan, gaf met de boer rondleidingen op de boerderij en vertelde over het belang van zuivelproducten en beweging.

'Op de Open Boerderijdagen leren kinderen op een speelse manier waar melk vandaan komt en hoe het boerenleven eruitziet. Ook krijgen ze een rondleiding van de boer op de boerderij en het erf en komen ze meer te weten over hoe belangrijk voeding en beweging is om gezond en fit te blijven. Ze leren door zo'n bezoekje aan de boerderij heel veel, erg leuk', stelt Kramer.


• Lees ook: Staldeuren weer open tijdens Campina Open Boerderijdagen

Op Tweede Pinksterdag, 6 juni, wordt de tweede open boederijdag van FrieslandCampina gehouden. Dan openen een kleine vijftig melkveehouders hun staldeuren.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer