Open Boerderijdag toont waar melk vandaan komt
Tientallen melkveebedrijven openden Tweede Pinksterdag de deuren tijden de Campina Open Boerderijdagen.
Veel mensen bezochten de boerderijen waaronder het melkveebedrijf van familie Wijgman in Leuvenheim. 'Ze kunnen echt alles zien, alle deuren staan open', vertelt Jaap Wijgman. 'De mensen beginnen bij de kalveren. Vervolgens kunnen ze bij de pinken kijken en in de melkstal rondlopen. We hebben ook een veearts aanwezig die uitlegt hoe de koe in elkaar zit.'
Alle deuren stonden open, daarnaast waren er veel activiteiten voor kinderen, waaronder melkbusheffen en bomenzagen. 'De doelgroep voor deze dag is het gezin met jonge kinderen. Ik denk dat 90 procent van de mensen niet weet waar hun voedsel vandaan komt en ik vind het erg belangrijk dat mensen niet achter ideologie aanlopen.'
Gezond product
Wijgman vindt het dan ook belangrijk dat de burgers weten wat er op een melkveebedrijf gebeurt. 'Voor ons is het belangrijk dat we proberen uit te leggen dat een koe van gras, mais en kuilvoer melk kan maken. Van voedsel waar de mens niks mee kan, kan een koe dus een gezond product maken.'
Bekijk meer over:
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuwste vacatures
Bedrijfsleider Vertify
Vertify - Zwaagdijk
Projectleider Duurzame Veehouderij
Wij.land - Abcoude
Onderzoeker/docent Agrarisch Bodem- en Waterbeheer
Aeres Hogeschool - Dronten
Financieel / bedrijfseconomisch medewerkers land- en tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Voorzitter ZuivelNL
Gasseling Search - Den Haag