Afvoer eieren Terschuur en Barneveld II weer mogelijk

De afvoer van eieren uit de beperkingsgebieden Terschuur en Barneveld II is vanaf donderdag weer mogelijk, meldt Avined.

Afvoer+eieren+Terschuur+en+Barneveld+II+weer+mogelijk
© Henk Riswick

Avined adviseert leghennenhouders in deze gebieden contact op te nemen met een van de aangewezen pakstations of verwerkers. Voor legbedrijven in het 3 kilometergebied geldt een individuele aanwijzing. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft daarnaast slachterijen aangewezen voor deze beperkingsgebieden.

Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens afgevoerd worden. Op de site van Avined staat hoe die aangevraagd kan worden. Verplaatsing van opfok(groot)ouderdieren of opfokleghennen is mogelijk vanaf twee weken na de laatste uitbraak in een beperkingsgebied met een ontheffing van de NVWA.

Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Avined adviseert de desbetreffende bedrijven om de procedure hiervoor tijdig op te starten. De afvoer van broedeieren naar een broederij is ook mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn eveneens voorwaarden verbonden. Afvoer van broedeieren naar een aangewezen eierverwerker kan ook vanaf donderdag 28 april.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer