Afvoermogelijkheden in deel beperkingsgebieden Voorthuizen en Lunteren IV en V

De afvoer van eieren en vleeskuikens uit delen van deze beperkingsgebieden is vanaf nu mogelijk. Let op: de beperkingsgebieden Voorthuizen en Lunteren IV en V overlappen deels het beperkingsgebied Lunteren VI. Dit betekent dat de onderstaande afvoermogelijkheden alleen gelden voor bedrijven die zich niet in het beperkingsgebied Lunteren VII bevinden.

Afvoermogelijkheden+in+deel+beperkingsgebieden+Voorthuizen+en+Lunteren+IV+en+V
© Archief

Afvoer consumptie-eieren: het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied is met ingang van vandaag toegestaan. De aanwijzingen zijn hier te vinden. Neem voor meer informatie contact op met een van de aangewezen pakstations of verwerkers. Voor legbedrijven in het 3 kilometergebied geldt een individuele aanwijzing.

• Afvoer vleeskuikens: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft slachterijen aangewezen voor het beperkingsgebied. Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens worden afgevoerd. Op de site van Avined is te vinden hoe pluimveehouders een ontheffing kunnen aanvragen.

• Verplaatsen opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen: verplaatsing is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure.

• Afvoer van broedeieren: afvoer van broedeieren naar een broederij is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden. Let op: begin tijdig met de procedure. Afvoer van broedeieren naar een aangewezen eierverwerker kan vanaf vandaag. Op deze site zijn de aangewezen eierverwerkers te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer