LTO wil ademruimte voor boeren met voorschot op GLB-betalingen

LTO Nederland is in gesprek met het ministerie van LNV om agrarisch ondernemers een voorschot op de betalingen uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te bieden.

LTO+wil+ademruimte+voor+boeren+met+voorschot+op+GLB%2Dbetalingen
© VidiPhoto

Op die manier krijgen boeren wat financiële ademruimte om de gestegen grondstofkosten op te vangen. 'Het is belangrijk dat de gehele keten zijn verantwoordelijkheid neemt in het opvangen van de gestegen grondstofkosten. De liquiditeit laat op dit moment echter op een deel van de bedrijven te wensen over', meldt LTO in een toelichting op de gesprekken die plaatsvinden.

GLB-betalingen worden normaal gesproken pas in december uitgekeerd. Bedrijven konden vorig jaar vanwege de coronacrisis een voorschot aanvragen. Van deze uitbetaling in juli 2021 maakten bijna tienduizend ondernemers gebruik, volgens LTO een duidelijk signaal van de noodzaak van die maatregel.


Het verzoek van LTO wordt op dit moment besproken door het ministerie van LNV. Na eventuele positieve besluitvorming zal de uitvoering ervan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) liggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer