Stikstofgroep Flevoland staakt gesprekken gebiedsgerichte aanpak

De Stikstofgroep Landbouw Flevoland staakt voorlopig de overleggen rondom de gebiedsgerichte aanpak in de provincie. De groep is tot dit besluit gekomen vanwege de onrust die in de afgelopen weken is ontstaan door het onduidelijke optreden van provincie Flevoland.

Stikstofgroep+Flevoland+staakt+gesprekken+gebiedsgerichte+aanpak
© Vidiphoto

Ook zijn veel eerder toegezegde randvoorwaarden nog niet vervuld waardoor het lastig is om een gesprek over de inhoud te hebben. De Stikstofgroep Landbouw Flevoland wil op de kortst mogelijke termijn duidelijkheid hebben van de provincie. Zo moeten stikstofdata in beeld worden gebracht en moet hierover transparant worden gecommuniceerd. Om tot die data te komen, moet volgens de stikstofgroep eerst een 0-meting worden gedaan.

'Pas als duidelijk is hoe dit zit, weten we binnen welke randvoorwaarden we moeten denken', zegt LTO-regiobestuurder Nico Verduin namens de stikstofgroep. 'Daarnaast verwachten we snelle legalisatie van PAS-melders, interimmers en andere knelgevallen. Het wordt tijd dat de provincie duidelijkheid geeft over de termijn en procedure die zij hierbij zal volgen.' Ook wil de stikstofgroep niet dat nog langer wordt gewerkt met vooraf ingetekende kaarten. 'We moeten open in gesprek kunnen.'


Innovatie

Wat de stikstofgroep mist in de provinciale plannen, is perspectief voor de agrarische sector. 'We hadden verwacht dat de provincie vol zou inzetten op innovatie, maar dat blijft tot nu toe uit', concludeert Verduin. 'Innovatie is in bepaalde gebieden is mogelijk de enige oplossing. Kijk naar het oostelijk deel van de Noordoostpolder; daar zit vrijwel alleen akkerbouw en een paar veehouderijen, die alle geen piekbelaster zijn.'


Krijgt de stikstofgroep voldoende duidelijkheid, dan is zij van plan om weer met de provincie in gesprek te gaan. 'Het afgelopen jaar hebben we ons als landbouw constructief opgesteld. We verwachten eenzelfde houding vanuit de provincie', zegt Verduin.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer