Chinese kool planten in Flevoland voor Koreaanse kimchi

Biologisch akkerbouwer Huib Rijk uit Biddinghuizen plant Chinese kool bij collega Henk Knoop in Dronten in Flevoland. Rijk teelt verschillende koolsoorten in deelbouw met collega's in de regio. 'Op dit perceel staan de soorten naast elkaar', legt hij uit. 'De Chinese kool wordt gebruikt voor het maken van kimchi, het nationale gerecht van Korea.'

Chinese kool vind je meestal op zandgronden in Zuidoost-Nederland en niet in Flevoland. Het is een korte teelt met een relatief late plantdatum. 'Zo mis je de eerste onkruidgolf, wat bij biologisch telen een voordeel is', zegt Rijk.

Het planten is niet veel later ondanks de kou. 'Opvallend is dat we een deel van de andere kolen onder acryldoek telen en al eind maart hebben geplant. In vergelijking met later geplante stukken is er nauwelijks verschil. Het doek heeft alleen voorkomen dat de planten niet afvroren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer