Tulp later op de vaas door vertraagd seizoen

Flexibol B.V. uit het Noord-Hollandse Hem is op de laatste junidag in Flevoland gestart met het rooien van hun tulpenbollen op een perceel in Swifterbant.

Tulp+later+op+de+vaas+door+vertraagd+seizoen
© Niels van der Boom

Het werk wordt, net als de gehele teelt, door loonbedrijven Gebroeders De Lange uit Swifterbant en No Limit uit het Noord-Hollandse Hensbroek uitgevoerd. Ondanks de wisselvallige weersomstandigheden rooit het op de zwaardere kleigrond uitstekend, tot verrassing van Pieter de Lange van Flexibol.

De opbrengst en kwaliteit lijken op het eerste oog goed. De Lange is tevreden met wat er in de kist komt. Water- en vorstschade worden bijna niet gevonden bij de dubbele cultivar Columbus die wordt gerooid. Het gewas is viermaal beregend dit seizoen.

Veel minder dan de laatste jaren. 'Door het koude weer zijn we zeker tien dagen later', weet collega-teler Koen Zwart van KZ Flowerbulbs uit het Noord-Hollandse Venhuizen. 'Als gevolg daarvan is de verwerking ook later. Uiteindelijk betekent dit dat er later tulpen op de vaas staan. Het is de natuur, daar kun je niets aan veranderen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer