Sectorraad Paarden wil naar lage btw paarden en diensten

De Sectorraad Paarden zet zich in voor een gereduceerd tarief voor paarden en diensten in de paardenhouderij. Dit past binnen de hervormingen van het btw-stelsel, waarbij landen hiervoor een lager btw-tarief mogen hanteren, in afwijking van de EU-regels.

Sectorraad+Paarden+wil+naar+lage+btw+paarden+en+diensten
© Pixabay

De Europese Raad Economische en Financiële Zaken (Ecofin) bereikte vorig jaar overeenstemming over een nieuw kader voor de btw-tarieven. Daarbij is ook de lijst van goederen en diensten waarvoor een laag btw-tarief is toegestaan aangepast.

Zo worden verlaagde tarieven toegestaan voor milieuvriendelijke goederen en diensten zoals zonnepanelen, elektrische fietsen en afvalrecyclingsdiensten. Ook worden voorkeursbehandelingen voor milieuschadelijke goederen zoals fossiele brandstoffen afgebouwd.

Bij welke producten of diensten het btw-tarief wordt aangepast, is afhankelijk van verschillende principes. Zo moet het ten goede komen aan de consument en een algemene toegevoegde waarde hebben.

De Europese Raad heeft al een klein aantal items voor de laag btw tarieflijst geselecteerd, waaronder dus levende paarden en de daarbij horende diensten diensten. Welke tarieven gaan gelden, mag een land zelf bepalen. De Sectorraad Paarden gaat zich inzetten om hiervoor in ons land het lager tarief te krijgen.


Werkgroep belastingen

De Sectorraad Paarden heeft een werkgroep 'belastingen' ingesteld die zich onder andere bezig gaat houden met deze lobby. Harry Boertjes van de Federatie van Nederlandse Hippische Brancheorganisatie is benoemd als voorzitter van deze werkgroep. De aangepaste btw-tarieven zullen volgens plan vanaf 1 januari 2025 gaan gelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer