Guusje+ter+Horst+nieuwe+voorzitter+Sectorraad+Paarden
Nieuws
© Dirk Hol

Guusje ter Horst nieuwe voorzitter Sectorraad Paarden

De Sectorraad Paarden heeft per 1 december een nieuwe voorzitter: Guusje ter Horst. Zij volgt Jan Cees Vogelaar op, die deze functie vanaf januari 2017 bekleedde.

Ter Horst (PvdA) vervulde vele jaren diverse bestuurlijke functies. Zo was ze van 2001 tot en met 2006 burgemeester van Nijmegen. Ook was ze van februari 2007 tot februari 2010 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna was ze onder meer nog van juni 2011 tot en juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

Nu is Ter Horst onder meer directeur/eigenaar van Ter Horst Agency en mede-eigenaar van OnderstebovenAdvies, lid van de raad van commissarissen van Shell Nederland, lid van de raad van toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, vicevoorzitter van de raad van toezicht van de Consumentenbond en vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Woonstichting De Key. Twee van de genoemde toezichtsfuncties lopen eind dit jaar af.


Paardenliefhebber

Ter Horst gaat per 1 december aan de slag als voorzitter van de Sectorraad Paarden. KWPN-voorzitter Andries van Daalen toont zich namens het bestuur van de Sectorraad Paarden zeer verheugd over de toetreding van Ter Horst, die als recreatief amazone bekend is met de paardensector. Ter Horst: 'Als liefhebber gaat de paardensector mij aan het hart. Ik zet mij dan ook graag in om de belangen van alle betrokkenen te behartigen en kijk uit naar de samenwerking met de diverse aangesloten partijen.'

Vogelaar gaat zich meer richten op zijn politieke carrière. Zo stelt hij zich voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 verkiesbaar namens Forum voor Democratie.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer