PvdA: moment benutten om vleesconsumptie terug te dringen

De oorlog in Oekraïne heeft een dusdanig impact op de vleesproductie dat dit moment moet worden benut om een gezond voedingspatroon te bevorderen met een beperkte consumptie van vlees.

PvdA%3A+moment+benutten+om+vleesconsumptie+terug+te+dringen
© Twan Wiermans

Dat stelt PvdA-Kamerlid Joris Thijssen in een serie Kamervragen aan minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Thijssen refereert aan een uitzending van De Avondshow, een televisieprogramma van Arjen Lubach. Daarin werd deze week ingegaan op EU-campagnes die vlees promoten. De PvdA'er noemt deze vleesreclames 'contraproductie gezien de ambities van het kabinet en de Europese Unie om naar klimaatneutraliteit toe te werken'.


Schijf van Vijf

De politicus vraagt zich af hoe de promotiecampagnes zich verhouden tot het advies van de Gezondheidsraad om de consumptie van rood vlees en vooral bewerkt vlees te beperken en de daarop gebaseerde adviezen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Ook wil hij weten hoeveel belastinggeld er wordt gebruikt voor de vleespromotiecampagnes.

Het kabinet zou moeten stoppen met het financieren van deze reclames, vindt Thijssen. De oorlog in Oekraïne is daarvoor een ideale gelegenheid, vindt hij. 'Dit moment moet benut worden om een gezond voedingspatroon te bevorderen in de samenleving.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer