Indiase president doopt nieuwe tulp

President Ram Nath Kovind van India en zijn vrouw Savita Kovind hebben maandag in Keukenhof een nieuwe tulp gedoopt en de tulp daarbij een naam gegeven.

Indiase+president+doopt+nieuwe+tulp
© Keukenhof

Bij de officiële naamgevingsceremonie in Keukenhof was ook minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken aanwezig. President Kovind is in Nederland voor een officieel staatsbezoek vanwege de 75ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.De nieuwe gele tulp van kweker firma Jan de Wit en Zonen uit het Noord-Hollandse Bovenkarspel krijgt de naam Maitri. Dat betekent vriendschap in het Sanskriet. Deze nieuwe bloem zal volgens de president zijn land en Nederland inspireren om de vriendschapsrelaties te versterken en om de banden verder aan te halen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer