Keukenhof na twee jaar weer open

De Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse opent deze week de deuren weer voor het grote publiek. Het park mocht twee jaar niet open vanwege de coronamaatregelen.

Keukenhof+na+twee+jaar+weer+open
© Keukenhof

'We zijn zo blij dat er weer bezoekers naar de Keukenhof komen', meldt directeur Bart Siemerink. 'Twee jaar mochten we niet open, terwijl het park er prachtig uitzag. Afgelopen jaar hebben miljoenen mensen genoten van video's van ons bloeiende park.'

Maar de bloemen live bewonderen, daar kan geen video tegenop, stelt Siemerink. 'Je mist dan de geuren en de sfeer in het park.' De eerste hyacinten en tulpen staan al in bloei, meldt de directeur. Bezoekers kunnen volgens hem vanaf de eerste dag genieten van een kleurrijk park. Ook in de omliggende Bollenstreek staan de eerste bollenvelden al in bloei.


Klassieke symbolen

Het thema van de Keukenhof in 2022 is Flower Classics. Het idee daarachter is om de klassieke symbolen uit kunst, architectuur en design samen te brengen in bloemen. Met de tulp als stralend middelpunt.

Een van de uitingen van het thema is de samenwerking met het Mauritshuis vanwege het tweehonderdjarig bestaan van het museum in Den Haag. Op de foto wordt dat geïllustreerd door een bloemrijke ontmoeting tussen Jacoba van Beieren, al jarenlang de gastvrouw van bloemententoonstelling Keukenhof, en het meisje met de parel, een van de meesterwerken van de schilder Johannes Vermeer uit het Mauritshuis.

Naast miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten in het park de Keukenhof zijn er bloemenshows in de paviljoens. Die shows zijn weer groter geworden, meldt de organisatie. Ruim zeshonderd bloemenkwekers leveren hun nieuwe soorten bloemen en planten om aan de bezoekers te laten zien. De Keukenhof is geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer