Toch weer Nederlandse bloemen op Sint Pietersplein

Dit jaar zullen er met Pasen toch weer Nederlandse bloemen te zien zijn op het Sint Pietersplein in Rome. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat te midden van de bloemen, meldt de Keukenhof.

Toch+weer+Nederlandse+bloemen+op+Sint+Pietersplein
© ANP

Op dinsdag 12 april ontvangen de vrachtwagens van het bloementransport richting Rome de zegen van de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende. Twee jaar geleden werd afgekondigd dat dit financieel niet meer mogelijk was. Dankzij een nieuwe samenwerking kan het nu toch.

Na intensief overleg met diverse betrokken partijen en deelnemers bleken er toch nog mogelijkheden te zijn. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome, wilde zich er graag voor inzetten. Ook de vaste vervoerder, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout, vindt het belangrijk.

Alle deelnemers vinden dat de kans om Nederlandse bloemen te verbinden aan het wereldwijd bekeken plechtige evenement niet mag worden opgegeven, meldt de Keukenhof in een persverklaring. 'Een stuk promotie van de Nederlandse bloemensector speelt zeker mee, maar vooral ook omdat bloemen, producten van liefde en hoop, zo worden verbonden aan de boodschap van Pasen, een boodschap van hoop, geloof en liefde.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer