Nieuwe onlinewinkel gaat voor zuivel uit regio

Een eerlijkere en groenere zuivelketen. Dat is het doel van de ondernemers achter ikwileerlijkezuivel.nl. Ze willen via het online verkopen van regionale melkproducten zorgen voor een faire melkprijs voor de veehouder. Ze zoeken nog investeerders die mede-eigenaar willen worden.

Nieuwe+onlinewinkel+gaat+voor+zuivel+uit+regio
© Pixabay

Volgens die ondernemers achter de website is de huidige zuivelketen scheefgegroeid. De duurzaamheidsproblematiek, oneerlijke prijzen voor de boeren, de macht van de grote partijen en andere maatschappelijke uitdagingen maken dat het nu echt tijd is voor een andere aanpak in deze traditionele, vastgelopen keten, stellen ze.

De initiatiefnemers willen een nieuwe keten opzetten, waarbij de zuivel wordt geproduceerd op regionale productielocaties, die centraal worden aangestuurd. Doordat alle locaties op dezelfde manier zijn ingericht, is een uitbreiding van het aantal kleinschalige, regional zuivelfabriekjes vrij eenvoudig. Voordeel van deze aanpak is niet alleen dat er minder kilometers hoeven te worden gereden, ook weet de consument van welke veehouder de melk voor die zuivelproducten komt.


Producten op maat

Volgens deze ondernemers hebben consumenten steeds meer behoefte aan producten op maat. 'Op basis van standaard ingrediënten en toppings kan iedereen zijn of haar zuivelproduct via een app zelf samenstellen en vervolgens eenvoudig thuis laten bezorgen', licht mede-initiatiefnemer René de Bruijn toe.

De initiatiefnemers van ikwileerlijkezuivel.nl gaan voor een eerlijke melkprijs voor de boer door te werken met minder schakels in de keten. Daarnaast wordt gewerkt aan transparantie, meer biodiversiteit en minder uitstoot van schadelijke gassen als stikstof en methaan.


Crowdfunding

Op dit moment worden de ideeën en het concept verder uitgewerkt en de community wordt uitgebreid met potentiële investeerders. Vanaf 15 september start de crowdfunding om de opstartfase te kunnen financieren. Investeerders worden daarmee mede-eigenaar van de onlinesupermarkt.

In 2022 moet de eerste versie van de onlinesupermarkt voor zuivel klaar zijn. Er kan dan gebruik worden gemaakt van het platform en het kan landelijk worden opgeschaald. Ook wordt dan direct gestart met de eerste verduurzamingsprojecten. Het platform wordt stapsgewijs uitgerold naar andere regio's, met als doel een landelijke dekking.Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer