Techniek Brochard en Fliegl smelt samen

Na de overname van Brochard door Fliegl in 2019 is de techniek van de stalmeststrooiers verder samengesmolten. Resultaat is dat de kettingstrooiers nu leverbaar zijn met een transportonderstel dat geschikt is voor snelheden van 30 of 40 kilometer per uur.

Techniek+Brochard+en+Fliegl+smelt+samen
© Fliegl

Behalve een transportonderstel uit de stal van Fliegl krijgen de de strooiers een bodemketting met een breeklast van 50 ton. De aandrijfas heeft nu een diameter van 60 millimeter. Voorheen hadden alleen de schotelstrooiers deze techniek.

De strooiers die kettingen combineren met schotels voor het breedstrooien voor het verdelen van fijne producten als kippenmest, slib of compost zijn uit te voeren met een weegsysteem. Daarbij kunnen ondernemers het product ook uitstrooien aan de hand van taakkaarten.

De wagens met een afschuifsysteem en breedstrooiaggregaat zijn vlot om te bouwen tot afschuifwagen voor transport door het strooiaggregaat te vervangen voor een achterklep. Deze klep kan ook beschikken over een graanschuif.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer