Fliegl komt met dubbeldoelkipper

De Duitse machinebouwer Fliegl heeft een kipper gemaakt met een halfpipebak, bedoeld voor gebruik in zowel de bouw als bij de oogst van gewassen. De ronde vorm van de bak helpt om plakkerige zware lading als klei makkelijker te kunnen lossen.

Fliegl+komt+met+dubbeldoelkipper
© Fliegl

De Fliegl TMK 266S Profi van 25 kuub heeft in tegenstelling tot veel andere halfpipekippers zijwanden die ook zijn te verhogen met opzetschotten van 50 centimeter. Door deze opzetschotten ontstaat er 8 kuub extra inhoud. Het opzetschot loopt ook door over de achterklep. Daardoor zijn behalve zware materialen in de bouw ook de lichte oogstproducten als mais of andere gewassen te vervoeren.

Het widespreadtandemonderstel onder de kipper heeft zijn assen wat verder uit elkaar staan voor meer stabiliteit. Tegelijk helpt de gedwongen besturing de kipper gemakkelijk de bocht door. De maximale belasting is 22 ton. De kipper is verder compleet uit te voeren met aan de bak gemonteerde spatborden en achter de achterste wielen, disselvering, een ladder en verlichting rondom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer