Fliegl sluit spanbanden automatisch

De Zuid-Duitse machinefabrikant Fliegl brengt een 21-tons transportwagen op de markt. Deze zet de lading automatisch met spanbanden en een hekwerk vast.

Fliegl+sluit+spanbanden+automatisch
© Fliegl

De nieuwe Fliegl DPW210 BL Ultra is een 21-tons wagen voor kisten en balen. Deze heeft aan een zijde een vaste gegalvaniseerde ladingbeveiliging en aan de andere wordt de lading gezekerd door spanbanden. Een hydraulisch frame trekt deze banden op spanning.

Omdat de banden een stukje kunnen oprekken bij overmaatse balen, is deze zijde zo alsnog af te sluiten. De bodem is verder voorzien van opstaande randen om het verschuiven en glijden van de lading te voorkomen. De Fliegl is voorzien van lastafhankelijke luchtremmen en heeft een goedkeuring voor 30 of 40 kilometer per uur.


Tot 11 meter lang

Fliegl bouwt wagens met een laadvloerlengte van 5.40 meter tot ruim 11 meter en laadvermogens van 8 tot 24 ton. Deze zijn zowel te krijgen met twee assen en draaikrans, met drie assen en draaikrans en als middenasser met twee of drie assen.

Steeds populairder zijn ook de ladingbeveiliging en hydraulische hekwerken om balen of kuubskisten te zekeren. Alle balenwagens zijn volledig gegalvaniseerd. De bodem van de wagen heeft antislip profielplaten, zodat er geen water in kan blijven staan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer