Test DLG: Fliegl Skate 120 effectief bij uitrijden mest

Drijfmest uitrijden met de Fliegl Skate 120 is efficiënt en effectief. Dat blijkt uit testresultaten van de Duitse landbouwvereniging DLG.

Test+DLG%3A+Fliegl+Skate+120+effectief+bij+uitrijden+mest
© Fliegl

Al meer dan 25 jaar maakt Fliegl mestverdelers die zijn uitgerust met een in eigen huis ontwikkelde schroeftransporteur voor toepassing dicht bij de grond. De drijfmestverspreider Skate is sinds 2016 op de markt en is verkrijgbaar in de werkbreedtes van 6 tot 24 meter. Een test van de DLG bewijst een positief effect op het praktische gebruik.

De Fliegl Skate 120 is een drijfmestverspreider met een werkbreedte van 12 meter. Dankzij het ontwerp is de Skate met zijn 1.300 kilo een lichte machine. De indruk van de drijfmestverspreider blijft robuust en heeft een duurzame structuur.


Schroeftransporteur

De schroeftransporteur draagt bij aan het beslissende voordeel van de Skate. Het principe is eenvoudig. De Skate 120 heeft aan elke zijde 24 slanguitgangen met elk een diameter van 40 millimeter. De afstand tussen de slangen is 25 centimeter. De vijzels voorkomen dat deze uitlaten verstopt raken.

De vijzels draaien twintig seconden naar buiten om vreemde voorwerpen zoals hout en oormerken te verwijderen. Daarna worden ze vijf seconden naar achteren gedraaid om grove resten uit de gaten van de slanguitgangen te verwijderen. Twee van deze schroeftransporteurs zijn geïnstalleerd in de geteste Skate 120.

De transportbreedte is compact met 2,60 meter aan de onderkant en 2,30 meter aan de bovenkant. De drijfmestverdeler heeft een geringe hoogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer