Fliegl-schotelstrooier na eerste seizoen weer schoon

Simon Wieringa uit Hellum was begin deze week bezig met het schoonspuiten van zijn Fliegl-schotelstrooier. Hij gebruikt de machine om compost, vaste mest en kalk te strooien.

Fliegl%2Dschotelstrooier+na+eerste+seizoen+weer+schoon
© Koos v.d. Spek

Maatschap Huizinga-Wieringa uit Midden-Groningen heeft een bedrijf van circa 300 hectare. Dit jaar heeft Wieringa met de Fliegl KDS 140 op ongeveer 70 hectare kalk gestrooid. De Fliegl-schotelstrooier KDS 140 is de allereerste in de Benelux.

Wieringa maakte op Agritechnica 2019 in Hannover voor het eerst kennis met de Fliegl-schotelstrooier. 'We hebben de schotelstrooier afgelopen winter gekocht en er een vol seizoen meegedraaid. We zijn heel tevreden over de complete machine. Met gebruik van een taakkaart kun je de strooier inzetten voor precisielandbouw. De machine doet wat zij moet doen.'


Verdelen natuurlijke grondstoffen

De Duitse fabrikant Fliegl heeft vorig jaar zomer het Franse Brochard overgenomen. Daarmee werd een stap gezet naar een machine voor het verdelen van natuurlijke grondstoffen. Op Agritechnica 2019 werd een prototype van de schotelstrooier aan het publiek getoond.

De serie Fliegl-schotelstrooiers is leverbaar met een enkel- of tandem-as. Het gaat om zeven modellen met een laadvolume van 12 tot 32 kuub. De KDS 140 heeft een volume van 14 kuub. De machine heeft een hoge capaciteit en verspreidt het product mooi egaal over het land.

Bij Wieringa staat voor de KDS 140 staat een John Deere 6175R, met een nominaal vermogen van 175 pk. De bediening van de Fliegl-schotelstrooier is via Isobus mooi compatible met de John Deere.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer