Fliegl verder in mechanische onkruidbestrijding

Het Duitse Fliegl breidt zijn gamma aanbouwwerktuigen uit met een wiedeg. De Striegel STR 610 is behalve voor mechanische onkruidbestrijding in mais, bieten of granen ook te gebruiken voor het beluchten van grasland.

Fliegl+verder+in+mechanische+onkruidbestrijding
© Fliegl

De werkbreedte van de wiedeg is 6,10 meter en in transport is het werktuig in drie delen opgeklapt 2,5 meter breed. Het chassis is geheel gegalvaniseerd en voorzien van zes in hoogte verstelbare steunwielen. Daarvan zijn er vier aan de voorkant van de machine geplaatst en twee aan de achterzijde. In het frame zijn zes rijen tanden gemonteerd van 8 millimeter dik, die op een onderlinge afstand van 3 centimeter staan.

De tanden zijn hydraulisch in stand te verstellen. De spanning op de tanden is via een mechanische aanslag in te stellen. Elke tand is verbonden met een spiraalveer voor een gelijke druk over de gehele veerweg. Afhankelijk van de omstandigheden is een rijsnelheid mogelijk tussen de 8 en 18 kilometer per uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer