Fliegl-mestscheider heeft lage energiebehoefte

Fliegl komt op de markt met een nieuwe mestscheider. Deze heeft een lage energiebehoefte, namelijk 5,5 kilowatt voor de separator en 3 kilowatt voor de opvoerpomp.

Fliegl%2Dmestscheider+heeft+lage+energiebehoefte
© Fliegl

Fliegl is al 45 jaar actief in mesttransport en het verdelen van mest in grasland en bouwland. Het Duitse bedrijf bouwt in de fabriek in Mühldorf am Inn jaarlijks ongeveer achthonderd mesttanks en verdelers die wereldwijd worden vermarkt.

Op vraag van klanten heeft Fliegl een compacte mestscheider ontwikkeld als plug-and-playprincipe. De mestseparator, elektromotor, pomp en elektrische schakelkast staan alle op één frame gemonteerd. Daardoor kan de veehouder binnen een kwartier de installatie klaar voor gebruik plaatsen.


Vast en vloeibaar gedeelte

De separator kan afhankelijk van het soort mest ongeveer 20 kuub per uur verwerken. De bijgeleverde dompelpomp pompt de mest naar de afscheider waarna een persschroef de mest door een zeef duwt. De vaste mest wordt via de vijzel naar buiten geperst en het vloeibare gedeelte loopt via een slang terug naar de kelder. Het gewenste drogestofgehalte is in te stellen via tegengewichten van 10 tot 30 procent.

De vaste mest kan worden gebruikt om ligboxen in te strooien of verder te composteren en heeft een hoog fosfaatgehalte. Het vloeibare gedeelte heeft meer stikstofinhoud en kan naar wens in een aparte silo worden opgeslagen of terug in de drijfmestkelder worden gepompt. Hierdoor wordt de drijfmest sterk verdund wat voordelen geeft bij het uitrijden van de mest. De dunnere mest zal beter infiltreren in de bodem en sneller worden opgenomen door de planten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer