Aantal toegekende reclamaties op de klok stijgt bij FloraHolland

Het aantal toegekende reclamaties op de klok ingekochte partijen bij FloraHolland steeg in januari met ruim 5.400 fors ten opzichte van dezelfde maand in 2021. Dat meldt de bloemenveiling op haar website.

Aantal+toegekende+reclamaties+op+de+klok+stijgt+bij+FloraHolland
© FloraHolland

Het aantal reclamaties bedroeg januari vorig jaar nog 4.300. Het percentage reclamaties ten opzichte van het aantal aangevoerde partijen bedroeg dit jaar 1,3 procent. Dat was vorig jaar nog 0,9 procent. Volgens FloraHolland reclameren vooral grote kopers meer en neemt het aantal reclames op transacties die via klokvoorverkoop zijn ingekocht fors toe.

Partijen die via klokvoorverkoop worden verkocht, kunnen voor verkoop niet worden gecontroleerd. Dat verklaart voor een deel de stijging, schrijft FloraHolland. Door het gestegen aantal reclamaties richt de bloemenvelling zich nog nadrukkelijker op de aanvoerders en productgroepen waar regelmatig afwijkingen worden geconstateerd.


Gerichte controles

Met ondersteuning van data worden gerichte controles uitgevoerd. Ook voert FloraHolland overleg met productcommissies over een gerichte aanpak om de betrouwbaarheid van productinformatie en foto's structureel te verbeteren.


Kortgeleden bezocht FloraHolland twintig aanvoerders uit de productgroep tulp met een lage score op de Quality Index. Sinds de bezichtiging halveerde het aantal constateringen. Regelmatig worden in deze productgroep afwijkingen in productinformatie- en foto's gesignaleerd.


Risico

Volgens FloraHolland nemen enkele aanvoerders geregeld het risico om onbetrouwbare productieinformatie en foto's aan te leveren. Daarmee hopen ze een betere prijs voor hun product te krijgen, maar ze verzwakken hiermee het vertrouwen in de gehele marktplaats.

Door deze aanvoerders proactief te bezoeken en te adviseren over het verbeteren van hun productinformatie en foto's, kunnen inkopers meer vertrouwen op de door de aanvoerders aangeleverde productinformatie, aldus FloraHolland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer