FloraHolland: minder aanvoer en hogere prijzen in februari

Op de marktplaatsen van Royal FloraHolland zijn in februari minder bloemen en planten verhandeld en waren prijzen hoger dan in februari 2021. De plantenomzet steeg sterker dan die van bloemen.

FloraHolland%3A+minder+aanvoer+en+hogere+prijzen+in+februari
© FloraHolland

Uit de statistieken van de bloemenveiling blijkt dat de bloemenomzet in de afgelopen maand 4,6 procent steeg. Het aanbod was ruim 2 procent kleiner dan een jaar geleden en de middenprijs klom met 7 procent naar 34 cent per steel. De prijs van cymbidium was de opvallendste stijger: met bijna 30 procent naar een doorsneebetaling van 2,68 euro per stuk.


De prijzen van chrysanten en lelies gingen met ongeveer 12 procent omhoog ten opzichte van februari 2021. Ondanks dat de aanvoer achterbleef, wist FloraHolland met beide bloemsoorten toch een hogere omzet te bereiken. De tulpverkoop was nagenoeg gelijk aan het afgelopen jaar, met de aantekening dat het aanbod ruim 10 procent kleiner was en de prijs een dikke 10 procent hoger.


Planten

De gemiddelde tuinplantenprijs stak in februari ruim 20 procent boven het niveau van februari 2021 uit. Ook voor dit segment geldt dat het aanbod achterbleef bij 2021. FloraHolland behaalde al met al een 9 procent hogere omzet met de tuinplanten. De kamerplantenverkoop in februari overtrof die van vorig jaar met 8 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer