Onderzoek naar Europese meermalige plantentrays bijna voltooid

Een Europees onderzoek naar een herbruikbare plantentray wordt dit voorjaar afgerond. Dat heeft Royal FloraHolland laten weten. De betrokken brancheorganisaties willen dit jaar nog het concept van een nieuwe meermalige plantentray introduceren.

Onderzoek+naar+Europese+meermalige+plantentrays+bijna+voltooid
© Thierry Schut

Het onderzoek is een initiatief van diverse partijen, zoals branchevertegenwoordigers binnen de Europese bloemen- en plantensector en de Duitse retail. Vanuit Nederland zijn de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Royal FloraHolland en Container Centralen betrokken in diverse werkgroepen.

De internationale krachtenbundeling heeft als groot voordeel dat het mogelijk is kennis uit de hele keten te gebruiken, van aanvoerder, handelaar tot retailer. En het biedt kansen om de keten duurzamer in te richten door het gebruik van meermalige plantentrays. De branche zelf financiert het project.


Diverse pilots

Onderdeel van het onderzoek zijn ook diverse pilots om data te verzamelen en ervaring op te doen met het gebruik van meermalige plantentrays in het retailkanaal. In Nederland onderzoekt onder andere Hamiplant, onderdeel van Dutch Flower Group, in samenwerking met een aantal koplopers het gebruik van het meermalige fust. Daarbij wordt ook gekeken naar de eventuele uitdagingen die dat met zich mee zal brengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer