Interpolis waarschuwt telers voor brandrisico nieuwe kiemremmers

Verzekeraar Interpolis waarschuwt aardappeltelers voor de brandrisico's van vervangende middelen die zij gebruiken voor de kiemremmer Chloor IPC. Volgens de verzekeraar is het risico nog groter wanneer de middelen niet goed worden ingezet.

Interpolis+waarschuwt+telers+voor+brandrisico+nieuwe+kiemremmers
© Nieuwe Oogst

Daarbij doelt Interpolis op nieuwe methoden als Cropfog, Synofog en Electrofog waarbij gassen door de aardappelbewaring worden geblazen. Voor bepaalde middelen is het nodig om hoge temperaturen te gebruiken. Bij het werken met een 'oude' swingfog, een vernevelapparaat, kunnen dan steekvlammen ontstaan.

De hitte die vrijkomt door de hete gasuitlaat, is ook een risico wanneer het bedrijf werkt met enkelwandige stalen pijpen met een kleine diameter. Vaak worden bij productie van nieuwe middelen etherische oliën gebruikt. De apparatuur die daarvoor wordt ingezet, moet aan de nieuwste normen voldoen.

Verder adviseert Interpolis bij het gebruik van Cropfog, Synofog en Electrofog de omgeving rondom het apparaat vrij te houden van brandbare materialen. Daarnaast is het volgens de verzekeraar belangrijk om blusapparatuur binnen handbereik te hebben. Andere belangrijke tips meldt Interpolis op zijn preventiekaart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer