Veel schade in glastuinbouw door winterweer

Interpolis kreeg na de sneeuwstorm in het weekend ruim 250 meldingen van schadegevallen in de glastuinbouw. De schade varieert van gebroken ruiten tot constructieschade. Experts en taxateurs helpen getroffen ondernemers bij het inventariseren en beperken van de schade.

Veel+schade+in+glastuinbouw+door+winterweer
© Jansen Paprika

De schade was met name het gevolg van ophoping van sneeuw bij kassen met hoogteverschillen. Door de ontstane sneeuwdruk begaven ruiten en constructies het. Schademeldingen komen vanuit het hele land. Het winterweer levert verder vooral kwekers met koude teelten problemen op.Interpolis adviseert ondernemers met beschadigd kasdek maatregelen te nemen. Verdere schade kan beperkt worden door bevriezing van het verwarmingssysteem te voorkomen en technische ruimtes zo snel mogelijk te herstellen.


Vastgevroren schermen

De strenge vorst zet de rest van de week door. Interpolis waarschuwt voor vastgevroren schermen. Het is van belang deze te controleren voor ze af- of opgerold worden. Daarnaast moeten waterleidingen afgetapt worden en waterafvoeren leeg zijn om bevriezing te voorkomen.

Verder vraagt Interpolis ondernemers luchtramen niet te openen. Voor de gewassen is het belangrijk dat de juiste binnentemperatuur gehandhaafd wordt. Vorst kan de gewassen aantasten en verloren laten gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
Meer weer